تکه هایی از متن به عنوان نمونه : (ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است) فهرست مطالب صفحه عنوان 1 چکیده فصل اول: مقدمه 3 1-1- مقدمه 4 1-2- اهداف 4 1-2-1- هدف اصلی 4 1-2-2- هدف اختصاصی 4 1-3- پرسش اصلی تحقیق 5 1-4- نمودار تحقیق فصل دوم: مروری بر منابع 7 2-1- بسته­بندی 7 2-2- پلیمر و بیوپلیمر 7 2-2-1- مزیت بیوپلیمرها 8 2-2-2- خصوصیات بیوپلیمرها 8 2-2-2-1- بازدارندگی در برابر گازها 9 2-2-2-2- بازدارندگی نسبت به بخار آب 9 2-2-3- بكارگیری بیوپلیمرها در بسته بندی 10 2-2-4- روشهای تولید بسته بندیهای زیستی (بیوپلیمری) 10 2-3- پوششها و فیلمهای خوراكی 11 2-3-1- تاریخچه استفاده از پوشش­های خوراكی 12 2-3-2- مواد به كار رفته در پوششها و فیلمهای خوراكی 12 2-3-2-1- پوششها و فیلمهای بر پایه پلیساكارید 12 2-3-2-2- پوششها و فیلمهای بر پایه كیتوزان 13 2-3-2-3- پوششها و فیلمهای بر پایه سلولز 13 2-3-2-4- پوششها و فیلمهای بر پایه آلژینات 13 2-3-2-5- پوششها و فیلمهای بر پایه پکتین 14 2-3-2-6- پوششها و فیلمهای بر پایه کاراگینان 14 2-3-2-7- پوششها و فیلمهای بر پایه نشاسته 15 2-3-2-8- پوششها و فیلمهای بر پایه دکسترینها 15 2-3-2-9- پوششها و فیلمهای بر صمغهای میكروبی 15 2-3-2-10- پوششها و فیلمهای بر پایه پروتئین 16 2-3-2-11- پوششها و فیلمهای بر پایه زئین 16 2-3-2-12- پوششها و فیلمهای بر پایه گلوتن 17 2-3-2-13- پوششها و فیلمهای بر پایه كازئین 17 2-3-2-14- پوششها و فیلم های بر پایه پروتئینهای آب پنیر 17 2-3-2-15- پوششها و فیلمهای بر پایه ژلاتین 18 2-3-2-16- پوششها و فیلمهای بر پایه كلاژن 18 2-3-2-16- پوششها و فیلمهای بر پایه پروتئین سویا 19 2-3-2-17- پوششها و فیلمهای بر پایه چربی 20 2-3-2-18- فیلمهای مركب 21 2-3-3- روش تهیه فیلمهای خوراكی 21 2-3-4- خصوصیات فیلم های خوراكی 21 2-3-4-1- خصوصیات مكانیكی 23 ارزیابی خواص مكانیكی فیلمهای خوراكی 25 2-3-4-2- خصوصیات ارگانو لیپتیك 25 2-3-4-3- حلالیت در آب و چربی 25 2-3-4-4- نفوذپذیری 29 2- 3-5- افزودنیهای فیلمهای خوراكی 30 2– 3 -6- مزایا و كاربرد فیلمها و پوششهای خوراكی 32 2– 3 –7- معایب پوششهای خوراكی 33 2-3-8- پوششها وبسته بندی­های جدید 34 2-3-8-1- بسته بندی فعال 34 2-3-8-2- بسته بندی ضدمیكروبی 35 2-3-8-3- مزایای استفاده از بسته بندیهای ضدمیكروبی 35 2-3-8-4- معایب استفاده از بسته بندی­های ضدمیكروبی 36 2-3-8-5- كاربرد مواد ضدمیكروبی در فیلم­های خوراكی 38 2-3-8-6- مكانیسم عمل اسانس­ها و عصاره­ها در جلوگیری از رشد میكرو ارگانیسمها 39 2– 4- میكروارگانیسم­های مورد بررسی 39 2-4-1- اشرشیا كلی 41 2-4-2- استافیلوكوكوس اورئوس 42 2-5- پژوهشهای انجام شده روی ساگو و نشاسته آن 42 2-5-1- گیاه شناسی ساگو 43 2-5-2- منشا و پراکنش جغرافیایی ساگو 43 2-5-3- نشاسته در پالم ساگو 44 2-5-4- اجزاء غیر نشاستهای در مغز ساگو 45 2-5-5- خواص عملکردی و فیزکوشیمیایی نشاسته ساگو 48 2-5-6-کیفیت نشاسته ساگو 49 2-6- پژوهشهای انجام شده روی عصاره آویشن 49 2-6-1- تاریخچه آویشن 50 2-6-2- مشخصات گیاهشناسی و رده بندی آن 51 2-6-3- مواد مؤثره 52 2-6-4- محلهای بیوسنتز و تجمع اسانس ومونوترین ها 54 2-7- پژوهشهای انجام شده روی تاثیر پلاستیسایزر 59 2-8- پژوهشهای انجام شده روی خواص فیزیکوشیمیایی 62 2-9- پژوهشهای انجام شده روی خواص مکانیکی 65 2-10- پژوهشهای انجام شده روی خواص ضد میکروبی فصل سوم: مواد و روشها 70 3-2- روشها 70 3-2-1- تهیه عصاره 70 3-2-2- تهیه فیلم­های خوراكی حاوی عصاره و شاهد 71 3-2-3- باكتریهای مورد استفاده و روش نگهداری آنها 71 3-2-4- تهیه سوسپانسیون میكروبی 5/0 مكفارلند 71 3-2-5- بررسی اثر ضدمیكروبی فیلمها 72 3-2-6- اندازه گیری ضخامت فیلمها 73 3-2-7- اندازه گیری میزان نفوذپذیری به بخارآب 74 3-2-8- اندازه گیری ظرفیت جذب آب WAC 74 3-2-9- اندازه گیری میزان حلالیت در آب 75 3-2-10- تعیین رنگ فیلمها 75 3-2-11- اندازه گیری نفوذپذیری به اکسیژن 75 3-2-12- تعیین آزمون طیف نورسنج (درصد عبور و جذب نور مرئی ) 75 3-2-13- بررسی طیفهای FTIR 75 3-2-14- ویژگیهای مکانیکی 76 3-2-14-1-مقاومت کششی(TS) 77 3-2-14-2- ازدیاد طول(EL) 77 3-2-14-3- مدول الاستیکی (EM) 78 3-2-15- تجزیه وتحلیل آماری فصل چهارم: نتایج و بحث 80 4-1- تشكیل فیلم­های خوراكی 80 4-2- خواص ضدمیكروبی فیلم­های خوراكی 82 4-2-1- تاثیر فیلم نشاسته ساگو حاوی عصاره­متانولی آویشن بر استافیلوكوكوس اورئوس 84 4-2-2- تاثیر فیلم نشاسته حاوی عصاره متانولی آویشن بر اشرشیاكلی 84 4-3- نفوذپذیری فیلمها نسبت به بخارآب 86 4-4- میزان ظرفیت جذب آب 87 4-5- میزان حلالیت درآب 88 4-6- نتایج رنگ فیلمها 90 4-7- نفوذپذیری نسبت به اکسیژن 91 4-8- نتایج آزمون طیف نورسنج(درصد عبور و جذب نور مرئی) 92 4-9- بررسی طیفهای FTIR 93 4-10- میزان مقاومت كششی، درصد ازدیاد طول و مدولا لاستیکی 93 4-10-1- مقاومت کششی 94 4-10-2- درصد ازدیاد طول 95 4-10-3- مدول الاستیکی فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات 98 5-1- نتیجه­گیری 100 5-2- پیشنهادات 101 منابع و مآخذ 119 چکیده انگلیسی چکیده امروزه تمایل به استفاده از بسته­بندی­های زیست تخریب پذیر شامل پوشش­­ها و فیلم­های خوراکی به دلیل عاری بودن از مواد شیمیایی سنتزی و عدم ایجاد آلودگی­های زیست محیطی، در صنعت روز به روز در حال افزایش است. در این راستا به کارگیری ترکیبات ضد میکروبی طبیعی نظیر انواع عصاره­های گیاهی می تواند کارایی این نوع بسته­بندی را تا حد زیادی بهبود بخشد. هدف ازانجام این تحقیق، بررسی اثر عصاره آویشن برخصوصیات فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراكی نشاسته ساگو می­باشد. در این تحقیق فیلم­های خوراكی نشاسته ساگو حاوی عصاره آویشن در چهار سطح غلظت تولید شدند. از گلیسرول وسوربیتول به عنوان پلاستی­سایزر استفاده شد و فیلم­ها تحت شرایط کنترل­شده به روش کاستینگ تهیه گردید. آزمون­های فیزیکو­شیمیایی (میزان جذب آب (WAC)، نفوذ­پذیری نسبت به بخار آب (WVP)، نفوذپذیری به اکسیژن، حلالیت در آب، رنگ،UV-visible وFTIR) و خواص مکانیکی (قدرت کشش، ازدیاد طول و مدول الاستیکی) مورد بررسی قرار گرفت. اثر غلظت عصاره آبی و متانولی استخراج شده از آویشن بر خواص ضد­میکروبی فیلم­های نشاسته ساگو نیز به روش انتشار بر سطح آگار در برابر اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اندازه­گیری گردید. نتایج نشان داد که افزودن عصاره آبی، باعث افزایش جذب آب و نفوذپذیری نسبت به بخار آب و اکسیژن به طور معنی­دار کاهش ((p<0.05، اما تاثیر معنی­داریp>0.05)) روی حلالیت نداشته است.در بررسی طیف­های FTIRنتایج نشان داد با تغییر غلظت عصاره آبی واکنش شیمیایی جدیدی بوجود نیامده است.

موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1398-06-28] [ 08:11:00 ق.ظ ]