نشان دادند. همچنین تأثیر دو متغیر مورد بررسی در سایر صفات شامل وزن تر، وزن خشک ریشه ، تعداد ریشه های فرعی ، درصد قلمه های ریشه دار شده و ارتفاع شاخساره نیز نشان داد کاربرد هورمون IBA همراه با قلمه های گرفته شده از وسط ساقه در شرایط این آزمایش بهترین نتیجه را داشته است.
کلمات کلیدی: گل کاغذی. هورمون IBA قلمه،: ریشه زایی قلمه، محل قلمه
1-1مقدمه:
باغ­سازی و گل­کاری از 3000 سال قبل از میلاد مسیح در جهان سابقه داشته در زمان فراعنه و حضرت موسی(ع) در اطراف کاخ­ها گیاهان زینتی، پیچک­ها و گیاهان رونده کشت می­­گردید. یکی از عجائب هفتگانه باغ­های معلق بابل در 600 سال قبل از میلاد بود که بصورت پنج طبقه روی هم از درختان بزرگ و گیاهان زینتی ساخته شده بود. پلینی در کتاب تاریخ طبیعی خود که مبنای گیاه­شناسی دارد از باغ­های بزرگ و وسیعی که پوشیده از گل بودند در 400 سال قبل از میلاد در روم قدیم خبر داده است. ( تبریزی،1371)
هنر پارک­سازی از اوایل قرن 13 به تدریج رو به تکامل نهاد. در اواخر قرن 16 حفظ فضای سبز و طرح و ایجاد مکان­های زیبا جهت زیباسازی محیط برای اهل فن و مردم عادی اهمیت پیدا کرد. که تا به امروز ادامه دارد.
در ایران نیز جمع­آوری و حفاظت و تکثیر گیاهان زینتی سابقه طولانی دارد. و این گیاهان گنجینه گران­بهایی می­باشند که بصورت طبیعی و وحشی در دشت­ها، صحراها و کویرها و چه بصورت اهلی و تکثیر در گلخانه­ها در اختیار ما می­باشد.

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید

(تبریزی،1371)
درخصوص حفظ گونه­های مهم و با ارزش گیاهی لازم است فرهنگ­سازی صورت گیرد. و در این زمینه می­بایست سرمایه­گذاری اقتصادی صورت گیرد. در رشته گل­کاری و کشت گیاهان زینتی به­طور تقریبی از 60 سال قبل فعالیت­هایی در ایران شروع شده و هرچه پیش می­رویم شاهد توسعه این رشته هستیم.
کما اینکه مشاهده می­کنیم سطح زیربنای گلخانه­های تحت پوشش کشت گیاهان زینتی و پوششی به­طور محسوسی افزایش پیدا کرده است. سطح زیربنای گلخانه­ها در مجموع به ده­ها هزار مترمربع و سطح زیرکشت گیاهان زینتی و پوششی مانند چمن به ده­ها هزار هکتار بالغ می­گردد. (حکمتی،1381)
در برخی شهرهای مرکزی ایران بخصوص محلات، خمین، و قمصر و در مناطق با آب و هوای متفاوت کشت گیاهان زینتی رواج فراوان یافته و از مهم­ترین رشته فعالیت تولیدی کشاورزان این مناطق می­باشد.
ذکر این نکته ضروری است که در کشور ایران باتوجه به داشتن اقلیم­های متفاوت جغرافیایی و وجود چهارفصل بطور همزمان در اقصی نقاط کشور و زمین­های مناسب امکان بسیار زیادی برای کار و تحقیق بر روی گیاهان زینتی وجود دارد و فعالیت­های انجام شده تاکنون بسیار اندک می­باشد.(حکمتی،1381)
پرورش گیاهان زینتی و افزایش آنها به روش جدید که هزینه کمتری صرف گردد و در مدت زمان کوتاه­تری در اختیار بازار قرار گیرد هنوز جای کار بیشتر دارد و در مقایسه با کشورهای پیشرفته در این زمینه از نظر نوع تولید، عدم بسته­بندی مناسب، انبارداری مناسب، استفاده از مواد نگهدانده مناسب، تغذیه و آبیاری صحیح و بموقع باعث شده کشور ما از نظر سود دهی در این رشته در مقایسه با کشورهای پیشرفته بسیار عقب­تر باشد. که باتوجه به این رشته تولیدی با در نظر گرفتن میزان بیکاری مخصوصاً در طبقه تحصیل کرده کشاورزی این امکان به مدیران سطح بالای کشور و تصمیم گیرندگان می­دهد که علاوه بر کارآفرینی درآمد ارزی کشور را بهبود بخشیده و در صادرات غیرنفتی گیاهان زینتی و گل­ها رقم قابل توجهی را شامل گردد. (خلیقی،1379)
وضع جغرافیایی و طبیعی کشور ایران باتوجه به مسئله خشکسالی در سال­های اخیر و کم­آبی، شوری آب و خاک و نامساعد بودن اغلب زمین­های کشاورزی ایجاب می­نماید در طراحی فضای سبز و پارک­ها از گیاهانی استفاده گردد که نسبت به کم­آبی و شوری مقاوم بوده و جذابیت و زیبایی داشته باشد.
وجود آسمان روشن و آفتاب گرم عامل مثبتی برای رشد و نمو برخی از گیاهان زینتی از جمله گل کاغذی است که به ما این امکان را می­دهد در آینده نه چندان دور بتوانیم از صادرکنندگان بذر و قلمه این گیاه به سایر کشورهای جهان باشیم.(حکمتی،1381)
گل کاغذی با نام علمی Bougainvillea. spp از خانواده لاله عباسیان Nyctaginaceace که گونه B. glabra از گیاهان جذاب با گل­های فوق­العاده زیبا و مقاوم به خشکی ، کم­آبی، گرما که می­تواند در

موضوعات: بدون موضوع
[یکشنبه 1398-07-21] [ 01:07:00 ب.ظ ]