رفتارهای بهنجار و نابهنجار | ... | |
رفتارهای بهنجار و نابهنجار،پایان نامه شیوع اختلالات شخصیت
منظور از رفتارهای بهنجار چیست؟ اکثر روان شناسان پذیرفتهاند که خصوصیات زیر حاکی از سلامت روحی است. با این خصوصیات نمیتوان بین افراد به لحاظ روانی سالم یا بیمار تمایز روشنی قائل شد، فقط صفاتی را نشان میدهد که شخص بهنجار بیش از فردی که نابهنجار تشخیص داده شده آن را دارا است.
1- ادراک کارآمد از واقعیت: افراد بهنجار در ارزیابی واکنشها و قابلیتهایشان و در تفسیر آنچه در اطرافشان میگذرد، نسبتاً واقع بین هستند. آنها دائماً گفتهها و اعمال دیگران را اشتباه درک نمیکنند، در ارزیابی تواناییهایشان مبالغه نمیکنند، بیش از توانشان دست به کاری نمیزنند، تواناییهای خود را دست کم نمیگیرند و از کارهای مشکل دوری نمیکنند.
2- توانایی اعمال نظارت ارادی بر رفتار: افراد عادی از توانایی خود برای نظارت بر رفتارشان نسبتاً مطمئن
هستند. گاهی ممکن است تکانشی رفتار کنند، اما در صورت لزوم میتوانند امیال جنسی و پرخاشگرانه شدید خود را محدود کنند. ممکن است با هنجارهای اجتماعی همرنگی نکنند، اما این رفتارشان بر اساس تصمیمی ارادی است نه ناشی از تکانههای غیر قابل مهار.
3- اعتماد به نفس و مقبولیت: افراد سازگار از ارزشمندی خود نزد دیگران احساس رضایت میکنند. در عین حال خود را مجبور به پذیرفتن نظریات گروه به بهای انقیاد نظریات خود نمیبینند. بر عکس احساس بی ارزشی، بیگانگی و عدم مقبولیت در افرادی که نابهنجار تشخیص داده میشوند، بسیار شایع است.
4- توانایی برقراری روابط پر عطوفت: افراد بهنجار قادرند روابط نزدیک و رضایت بخشی با دیگران برقرار کنند. آنها به احساسات دیگران حساس هستند و دیگران را برای برآوردن نیازهای خود تحت فشار نمیگذارند. در اغلب موارد افراد دچار اختلالات روانی آنقدر نگران حفاظت از امنیت خود هستند که کاملاً خود محور میشوند. به دلیل اشتغال ذهنی مفرط به احساسات و تقلاهای خود به دنبال محبت هستند، ولی نمیتوانند متقابلاًٌ محبت کنند. در بعضی موارد از صمیمیت وحشت دارند، چون روابط قبلشان مخرب بوده است.
5- مولد بودن: افراد سازگار قادرند تواناییهای خود را در فعالیتهای سودمند بکار اندازند. آنها شوق زندگی دارند و لازم نیست در زندگی روزمره خود را به زور بکشانند. در اغلب موارد کمبود دائمی انرژی و احساس خستگی زیاد نشانههای تنش روانی ناشی از مسائل حل نشده است.
لینک جزییات بیشتر و دانلود این پایان نامه:
[یکشنبه 1398-07-21] [ 03:09:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|