دانلود پایان نامه ارشد:بررسی تاثیر عوامل مختلف فیزیک و شیمیایی بر جوانهزنی بذرهای گیاهان اسطوخودوس officinalisLavandula و رزماری Rosmarinusofficinalis | ... | |
تکه هایی از متن به عنوان نمونه : «فهرست مطالب» عنوان صفحه چکیده 1 فصل اول: کلیات پژوهش 2 1-1- مقدمه 3 1-2- اهداف تحقیق 6 1-3- خانواده نعناع 7 1-3-1- گیاه رزماری 7 1-3-1-1- تاریخچه 8 1-3-1-2- گیاهشناسی 9 1-3-1-3- دامنه انتشاررزماری 9 1-3-1-4- نیازهای اکولوژیکی و پراکنش 9 1-3-1-5- سازگاری 9 1-3-1-6- ماده متشکله 10 1-3-1-7- فرآوری 10 1-3-1-8- تکثیر گیاه رزماری 11 1-3-1-9- کود دهی 12 1-3-1-10- آفات و بیماریها 12 1-3-1-11- روش برداشت رزماری 12 1-3-1-12- ویژگیهای سلامتآوری رزماری 13 1-3-1-13- اهمیت دارویی بودن رزماری 14 1-3-1-14- مصارف دارویی 16 1-3-1-15- آثار فارماکولوژیکی 17 1-3-1-16- عملكرد اقتصادی 17 1-3-2- گیاه اسطوخودوس 18 1-3-2-1- تاریخچه 18 1-3-2-2- گیاهشناسی 18 1-3-2-3- نیازهای اکولوژیکی اسطوخودوس 20 1-3-2-4- تناوب کاشت 21 1-3-2-5- مواد و عناصر غذایی مورد نیاز 21 1-3-2-6- آمادهسازی خاک 22 1-3-2-7- سازگاری 22 1-3-2-8- تاریخ و فواصل کاشت 22 1-3-2-9- روش کاشت (تکثیر) 23 1-3-2-10- مراقبت و نگهداری 25 1-3-2-11- برداشت محصول 25 1-3-2-12- جمعآوری بذر اسطوخودوس 26 1-3-2-13- فرآوری 26 1-3-2-14- عملکرد اقتصادی اسطوخودوس 27 1-4- بذر و جوانهزنی 28 1-4-1- تعریف بذر 29 1-4-2- ازدیاد گیاهان 29 1-4-3- عوامل محیطی مؤثر در جوانه زدن بذر 30 1-4-3-1- رطوبت 31 1-4-3-2- دما 31 1-4-3-3- اکسیژن 32 1-4-3-4- نور 32 1-4-4- سایر عوامل مؤثر بر جوانهزنی 33 1-4-5- عوامل یا مراحل فیزیولوژیکی جوانه زدن بذر 33 1-4-6- مواد شیمیایی تحریککننده جوانهزنی 35 1-4-6-1- جیبرلینها 35 1-4-6-2- سیتوکینینها 35 1-4-6-3- اتیلن 36 1-4-6-4- پراکسید هیدروژن 36 1-4-6-5- اکسینها 36 1-4-6-6- نیترات پتاسیم 36 1-4-6-7- تیواوره 37 1-4-6-8- سایر مواد شیمیایی 37 1-4-7- طبقات بذر 37 1-4-8- الگوهای جوانهزنی 38 1-4-8-1- جوانهزنی بدون زمینی یا بدون خاکی 38 1-4-8-2- جوانهزنی درون زمین یا درون خاکی 38 1-4-9- مراحل جوانهزنی 39 1-4-9-1- بیدار شدن یا فعال شدن بذر 39 1-4-9-2- رشد طولی 39 1-4-10- نیازمندیهای جوانهزنی 39 1-4-10-1- گازها 39 1-4-10-2- درجه حرارت 40 1-4-10-3- آب 40 1-4-11- هورمونهای گیاهی مؤثر در عمل جوانهزنی 42 1-4-11-1- اکسین 42 1-4-11-2- سایتوکینین 42 1-4-11-3- جیبرلین 42 1-4-12- عوامل موثر بر سبز شدن بذور 43 فصل دوم: ادبیات و سوابق تحقیق 3 فصل سوم: فرآیند پژوهش 50 3-1- موادگیاهی و محل انجام آزمایش 51 3-2- تیمارها 52 3-3- تیمارهای مورد ارزیابی 52 3-3-1- آّب داغ 52 3-3-2- اسید 53 3-3-3- گرمادهی 53 3-3-4- خواب فوتوشیمیایی 54 3-3-5- سرمادهی یا پیش سرمادهی 54 3-4- صفات مورد ارزیابی 57 3-4-1- درصد و سرعت جوانهزنی 57 3-4-2- طول ساقچه 58 3-4-3- طول ریشه چه 58 3-5- روشهای محاسبه آماری 58 فصل چهارم: یافتههای پژوهش 59 4-1- صفات مورد ارزیابی 64 4-1-1- تاثیر تیمار دما بذور رزماری و اسطوخودوس 64 4-1-1-1- تاثیر تغییرات دما بر جوانهزنی بذر اسطوخودوس و رزماری 65 4-1-1-2- تاثیر تغییرات دما بر طول ساقچه و ریشه چه بذر اسطوخودوس و رزماری 66 4-1-2- تاثیر تیمار اسید سولفوریک بر بذور رزماری و اسطوخودوس 67 4-1-2-1- تاثیر اسید سولفوریک بر جوانهزنی بذر اسطوخودوس و رزماری 68 4-1-2-2- تاثیر اسید سولفوریک بر طول ریشه چه بذر رزماری 69 4-1-2-3- تاثیر اسید سولفوریک بر طول ریشه چه بذر اسطوخودوس 70 4-1-3- تاثیر تیمارشوری بر بذور رزماری و اسطوخودوس 71 4-1-3-1- تاثیر تیمار شوری بر جوانهزنی بذر رزماری و اسطوخودوس 72 4-1-3-2- تاثیر تیمار شوری بر طول ریشه چه وساقچه بذر رزماری و اسطوخودوس 73 4-2- همبستگی بین صفات ارزیابی شده 75 4-2-1- همبستگی بین صفات در گیاه رزماری-تیمار دما 75 4-2-2- همبستگی بین صفات در گیاه رزماری-تیمار اسید سولفوریک 75 4-2-3- همبستگی بین صفات در گیاه رزماری-تیمار شوری 75 4-2-4- همبستگی بین صفات در گیاه اسطوخودوس-تیمار دما 76 4-2-5- همبستگی بین صفات در گیاه اسطوخودوس-تیمار اسید سولفوریک 76 4-2-6- همبستگی بین صفات در گیاه اسطوخودوس-تیمار شوری 76 فصل پنجم: بحث و نتیجهگیری 77 5-1- بحث و تفسیر 78 5-2- نتیجهگیری نهایی 81 5-3- پیشنهادات 82 منابع 83 پیوستها 90 چکیده انگلیسی 93
«فهرست جداول» جدول صفحه جدول 1-1: سود حاصله از فروش رزماری 18 جدول 1-2: مجموع هزینههای كاشت، داشت و برداشت و هزینه زمین جهت كشت اسطوخودوس (یك هكتار) (1389) 27 جدول 4-1: جدول تجزیه واریانس دادهها برای تیمار حرارتی رزماری 61 جدول 4-2: جدول تجزیه واریانس دادهها در تیمار حرارتی در اسطوخودوس 61 جدول 4-3: تجزیه واریانس دادهها در تیمار اسید سولفوریک در رزماری 62 جدول 4-4: تجزیه واریانس دادهها در تیمار اسید سولفوریک در اسطوخودوس 62 جدول 4-5: تجزیه واریانس دادهها برای تیمار شوری در رزماری 63 جدول 4-6: تجزیه واریانس دادهها برای تیمار شوری در اسطوخودوس 63 جدول 4-7: همبستگی صفات در تیمار دمایی رزماری 75 جدول 4-8: همبستگی صفات در تیمار اسید سولفوریک رزماری 75 جدول 4-9: همبستگی صفات در تیمار شوری رزماری 75 جدول 4-10: همبستگی صفات در تیمار دمایی اسطوخودوس 76 جدول 4-11: همبستگی صفات در تیمار اسید سولفوریک اسطوخودوس 76 جدول 4-12: همبستگی صفات در تیمار شوری اسطوخودوس 76 جدول پیوست-1: مقایسه میانگین و تجزیه واریانس تیمار دمایی بر روی بذور اسطوخودوس 90 جدول پیوست-2: مقایسه میانگین تیمار دمایی بر روی بذور رزماری 90 جدول پیوست-3: مقایسه میانگین تیمار اسید سولفوریک بر روی بذور رزماری 90 جدول پیوست-4: مقایسه میانگین تیمار اسید سولفوریک بر روی بذور اسطوخودوس 90 جدول پیوست-5: مقایسه میانگین تیمار شوری بر روی بذور رزماری 90 جدول پیوست-6: مقایسه میانگین تیمار شوری بر روی بذور اسطوخودوس 91 جدول پیوست-7: میانگین جوانهزنی دو گیاه رزماری و اسطوخودوس نسبت به تیمار اسید سولفوریک 91
نمودار صفحه نمودار 4-1: جوانهزنی دو گیاه رزماری و اسطوخودوس نسبت به تیمار حرارتی 65 نمودار 4-2: تغییرات طول ساقه چه و ریشه چه نسبت به تیمار حرارتی 66 نمودار 4-3: جوانهزنی بذور رزماری و اسطوخودوس در تیمار اسید سولفوریک 68 نمودار 4-4: تغییرات طول ریشه چه و ساقه چه بر روی بذر رزماری در تیمار اسید سولفوریک 69 نمودار 4-5: تغییرات طول ریشه چه و ساقه چه بر روی بذر اسطوخودوس در تیمار اسید سولفوریک 70 نمودار 4-6: نمودار درصد جوانهزنی نسبت به تیمار شوری در رزماری 72 نمودار 4-7: نمودار درصد جوانهزنی نسبت به تیمار شوری در اسطوخودوس 72 نمودار 4-8: طول ساقچه و ریشه چه مربوط به تیمار شوری بر روی بذور رزماری 73 نمودار 4-9: طول ساقچه و ریشه چه مربوط به تیمار شوری بر روی بذور اسطوخودوس 73
«فهرست شکلها» شکل صفحه شکل پیوست-1: ترتیب لایههای بذر و بستر در تیمار دمایی درون یک ظرف بزرگ (Booner et al 1974) 92
چکیده با توجه به اهمیت گیاهان دارویی در درمان بیماریها و همچنین محدود بودن رویشگاههای طبیعی، کمی زادآوری و مصرف بیرویه، برنامهریزی جهت کشت و اهلی کردن آنها بسیار ضروری به نظر میرسد. شوری آب و خاک از مشکلات در حال افزایش جهان است که سطح وسیعی از کشور ما را نیز در بر
کلید واژه: اسطوخودوس، اسید سولفوریک، بذر، جوانهزنی، دما، رزماری
1- فصل اول
1-1- مقدمه میتوان گفت که در دنیا در بخش تولید و فرآوری مواد بهداشتی و آرایشی تمامی تولیدکنندگان بیشتر به سمت و سوی تهیه مواد با فرمولاسیون شیمیایی پرداختهاند، از یک طرف متأسفانه سلامتی افراد جامعه و زیست محیطی را به خطر انداخته است و امروزه در جهان، بحث بر سر آلودگیزدایی زیستی و کاهش آلایندههای جوی میباشد (علی زرگری، 1376).
1-2- اهداف تحقیق – بررسی و کاربرد عوامل فیزیکوشیمیایی در غلظتهای متفاوت و تاثیر آن بر جوانهزنی بذر گیاهان رزماری و اسطوخودوس. – به دست آوردن تعیین درصد جوانهزنی بالا در غلظت معین شیمیای بر جوانهزنی بذور گیاهان رزماری و اسطوخودوس. – اهمیت ضروری اینکه عوامل فیزیکو شیمیای بر جوانهزنی بذور گیاهان زینتی و دارویی به خصوص رزماری و اسطوخودوس نسبت به سایر عوامل کاربردی در دنیا کمهزینه و در صورت نبودن امکانات پیشرفته میتوان به راحتی بذور این گیاهان را وادار به جوانهزنی کرد.
[جمعه 1398-07-12] [ 02:13:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|