متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت | ... | |
2-1 بیان و طرح مسأله. 13 3-1 اهداف پژوهش… 14 1-3-1 هدف اصلی.. 14 2-3-1 اهداف فرعی.. 14 4-1 ضرورت و اهمیت پژوهش… 14 5-1 سؤالات یا فرضیههای پژوهش… 15 6-1 روش انجام پژوهش… 15 1-6-1 ازنظر هدف پژوهش… 15 2-6-1 ازنظر گردآوری داده 16 7-1 ابزار و روش گردآوری دادهها 16 8-1 جامعه و واحد تحلیل آماری.. 16 9-1 واژگان کلیدی پژوهش… 16 فصل دوم ادبیات موضوعی پژوهش… 18 1-2 مقدمه. 19 بخش اول. 19 2-2 تعریف خدمت.. 19 1-2-2 خدمت در بازار کالا و خدمات.. 20 3-2 ویژگیهای خدمات.. 21 2-3-2 سازمانهای خدماتی.. 23 2-4 نگاهی به مفهوم کیفیت.. 24 2-5 کیفیت خدمات.. 25 1-5-2 ابعاد کیفیت خدمات.. 25 2-5-2 پیامدهای کیفیت خدمات.. 31 6-2 ادراکات مشتریان و عوامل مؤثر در آن. 33 1-6-2 مواجهات خدمات یا لحظات صداقت.. 34 2-6-2 شواهد خدمت.. 35 3-6-2 تصویر ذهنی.. 36 4-6-2 قیمت.. 36 5-6-2 رضایت مشتری.. 37 7-2 انتظارات مشتریان، پدیدهای چند سطحی و پویا 38 8-2 چگونگی ارزیابی کیفیت خدمات توسط مشتریان. 42
بخش دوم. 43 9-2 مدل تحلیل شکاف پنجگانه کیفیت خدمات.. 43 10-2 مدل تحلیل شکاف هفتگانه. 45 11- 2 مدل بهبود کیفیت خدمات سازمانی.. 46 12-2 مدل گذر خدماتی تعدیلشده 47 بخش سوم. 49 13-2 روشهای سنجش کیفیت خدمات.. 49 14-2 مفهوم سروکوال. 51 15-2 آشنایی با مدل کانو. 51 1-15-2 مدل کانو. 52 16-2 گامها و مراحل مدل کانو. 54 1-16-2 مرحله اول: شناسایی نیازهای محصول) در کفشهای مشتری خود راه بروید(54 2-16-2 مرحله دوم: طراحی و توزیع پرسشنامه. 55 3-16-2 مرحله سوم: ارزیابی و تحلیل پرسشنامه. 56 4-16-2 مرحله چهارم: جدول ارزیابی کانو. 57 5-16-2 تحلیل دادههای مدل کانو. 58 1-5-16-2 تحلیل پرسشنامه بر اساس بیشترین فراوانی.. 58 بخش چهارم بانکداری الکترونیک… 60 17-2 بانکداری الکترونیک… 60 1-17-2 تعریف.. 60 18-2 خدمات بانکداری الکترونیک… 61 1-18-2 مزایای بانکداری الکترونیک… 61 19-2 بانکداری الکترونیک و سیر تحول آن در ایران. 62 1-19-2 شاپرک از موفقترین طرحهای فناوری اطلاعات در کشور است.. 63 3-19-2 نتیجهگیری.. 65 20-2 آشنایی با بانک پاسارگاد. 66 1-20-2 تاریخچه تشکیل و تأسیس بانک… 66 2-20-2 اجزای بانکداری الکترونیک در ایران (موردمطالعه بانک پاسارگاد) 67 21-2 ماتریس SWOT بانکداری الکترونیکی در ایران. 68 1-21-2 نقاط قوت.. 68 2-21-2 نقاط ضعف.. 69 3-21-2 فرصتها 70 4-21-2 تهدیدها 71 5-21-2 راهبردهای اتخاذشده 73 بخش پنجم پژوهشهای مشابه درزمینه بهکارگیری سروکوال و کانو. 75 22-2 پژوهشهای مشابه درزمینه بهکارگیری سروکوال و کانو. 75 فصل سوم روششناسی پژوهش… 79 1-3 مقدمه. 80 2-3 اهداف پژوهش… 80 1-2-3 هدف اصلی.. 80 2-2-3 اهداف فرعی.. 80 3-3 ضرورت و اهمیت پژوهش… 80 4-3 پرسشها یا فرضیههای پژوهش… 81 5-3 روش انجام پژوهش… 81 6-3 ابزار و روش گردآوری دادهها 81 7-3 جامعه و واحد تحلیل آماری.. 82 8-3 نمونه و روش نمونهگیری.. 82 1-8-3 نمونه آماری.. 82 9-3 روایی و پایایی ابزار سنجش… 83 1-9-3 پایایی.. 84 3-9-3 روایی پژوهش… 85 10-3 الگوی مفهومی پژوهش و گامهای لازم برای طراحی این مدل. 85 1-10-3 ندای مشتری.. 86 2-10-3 تعیین شکاف خواستهها 87 3-10-3 تعیین نمره رضایت مشتری.. 87 4-10-3 ادغام سروکوال ومدل کانو و تعیین درجه اهمیت تعدیلشده 89 فصل چهارم تحلیل دادهها 91 1-4 مقدمه. 92 2-4 تحلیل دادهها 92 3-4 بررسی جامعه آماری.. 92 4-4 تعیین میزان اهمیت هر یک از ابعاد کیفیت خدمات.. 93 5-4 ارزیابی کیفیت خدمات بانکداری الکترونیکی.. 94 6-4 تعیین شکاف بین وضع موجود (کیفیت ادراکشده) و وضع مطلوب (کیفیت مورد انتظار) ابعاد ششگانه. 96 7-4 مشخص کردن درجه اهمیت هر یک از مشخصهها 97 8-4 تعیین نمره رضایت مشتریان از هر یک از شاخصها 97 9-4 شناسایی طبقات مختلف کانو برای هر یک از شاخصها 99 1-9-4 تعیین در جه اهمیت تعدیلشده 101 10-4 یافتههای پژوهش… 104 1-10-4 نتایج حاصل از اولویتبندی اهمیت اولیه خواستهها 104 2-10-4 نتایج حاصل از طبقهبندی خواستهها با استفاده از پرسشنامه کانو. 105 3-10-4 نتایج حاصل از اولویتبندی خواستهها پس از ادغام مدل کانو. 106 فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهادها 108 1-5 مقدمه. 109 2-5 نتایج. 109 2-1-5 مطالعه تطبیقی.. 110 3- 5 پیشنهادها 111 1-3- 5 پیشنهادهای کاربردی.. 111 2-3- 5 پیشنهادها جهت پژوهشهای آتی.. 113 منابع و ماخذ. 115 پیوست.. 120 مقدمه 2-1 بیان و طرح مسأله بدیهی است که ارائه هر نوع خدمتی در هر سازمانی با تقاضایی روبرو است و بهطور مستمر میتوان در ارائه خدمات آن سازمان بهبود به وجود آورد. بانک پاسارگاد نیز از این قائده مستثنا نیست؛ بنابراین این پژوهش به دنبال بهبود ارائه خدمات بانکداری الکترونیکی در بانک پاسارگاد از طریق شناسایی شکاف بین انتظارات مشتریان و خدمات ادراکشده، طبقهبندی نیازها و طراحی خدمات موردنظر مشتریان است. برای دستیابی مؤثر به رضایتمندی کل مشتری یک سازمان نهتنها بایستی ازآنچه مشتری بیشتر میخواهد اطلاع یابد بلکه بایستی بداند که چه مقدار تلاش برای هر مشخصه مشتری بهمنظور سطح رضایتمندی نیاز است، بدون استفاده از امتیاز خدمات پیشبینیشده بهعنوان یک مقدار هدف این احتمال وجود دارد که مشتری با یک مشخصه خدمت معینی ارضا نشود یا بیشازحد انتظار ارضا شود. 3-1 اهداف پژوهش 2-3-1 اهداف فرعی 5-1 سؤالات یا فرضیههای پژوهش 1-6-1 ازنظر هدف پژوهش 2-6-1 ازنظر گردآوری داده 7-1 ابزار و روش گردآوری دادهها کتابخانهای: برای گردآوری اطلاعاتی مربوط به پیشینه و ادبیات پژوهش از روش کتابخانهای استفاده شد در این مرحله مقالات بسیاری درزمینه کیفیت گردآوری شد. روش میدانی: از ابزار پرسشنامه جهت گردآوری نظرات مشتریان (دادههای اولیه) جهت سنجش مدل استفاده شد. 8-1 جامعه و واحد تحلیل آماری جامعه آماری برخی از مشتریان بانک پاسارگاد میباشند؛ که در طی مدتزمان مشخص مثلاً یک ماه به 10 شعبه انتخابی محقق (به روش تصادفی) جهت دریافت خدمات الکترونیکی مراجعه کردهاند را شامل میشود. 9-1 واژگان کلیدی پژوهش خدمت: فعالیت منفعتی لمس نشدنی که یکطرف بهطرف دیگر عرضه میکند و مالکیت چیزی را نیز به دنبال ندارد (کاتلر و آسترانگ 428،2000). انتظارات: انتظارات از دیدگاه مشتری چیزی نیست مگر راضی بودن، جهت راضی نمودن مشتری باید نیازهای تعریفشده و انتظارات مبهم تعریفنشده مشتریان را از کیفیت خدمات شناسایی و آن را به زبان مهندسی تبدیل کرد. ادراکات: مراد از ادراکات مشتری از خدمات این است که مشتری خدمت دریافت شده را چگونه ارزیابی میکند (لاولاک و رای، 2000). کیفیت خدمات: به مبنای مدل سروکوال میتوان کیفیت خدمات درک شده توسط مشتری را بهوسیله آنالیز نتایج حاصله از مقایسه انتظارات و تجربیات (ادراکات) مشتری اندازهگیری کرد (جاوناریس و همکاران، 2003،169). مشتری: عبارت است از شخص حقیقی یا حقوقی که بهنوعی با سازمان ارتباط دارند و از کالا، خدمات آن بهرهمند میگردد. مدل سروکوال: ارزیابی مشتری از کیفیت را بهعنوان تابعی از شکاف بین خدمت درک شده و خدمت مورد انتظار معرفی مینماید. مدل کانو: ارتباط بین رضایتمندی مشتری و عملکرد محصول یا خدمت را تشریح و روش مؤثری را برای طبقهبندی مشخصههای موردنظر مشتری در سه دسته مشخصات اساسی – عملکردی و هیجانانگیز ارائه مینماید. رضایتمندی مشتریان: از مقایسه انتظارات و پیشبینیهای مشتریان از خدمات در مقابل ادراک آنها از خدمات دریافت شده، محاسبه و ارزیابی میگردد. مقدمه بخش اول: تعاریف واژگان کلیدی مطرحشده در پژوهش ازجمله خدمت، کیفیت و… بخش دوم: مدلهای مطرحشده در این رابطه را توضیح میدهد ازجمله مدل تحلیل شکافهای پنجگانه و هفتگانه کیفیت خدمات، مدل بهبود کیفیت خدمات سازمانی، مدل گذر خدماتی تعدیلشده بخش سوم: روشهای سنجش کیفیت خدمات که شامل روش سروکوال و کانو است. بخش چهارم: بانکداری الکترونیک و مباحث مورداستفاده آن در بانک پاسارگاد و موارد مشابه و مباحث جدید در این زمینه بخش پنجم: پژوهشهای مشابه درزمینه بهکارگیری سروکوال و کانو بخش اول خدمت، فرآیندی است که در تعاملات بین مشتریان و کارکنان، منابع فیزیکی، کالاها و یا سامانههای ارائهکننده خدمت، روی میدهد تا راهحلی برای مسائل مشتریان باشد [گرونروس و وایلی،[1]2000،46]. تعریف خدمت، به دلیل تنوع آن، همواره کار سختی بوده است. آنچه موضوع را پیچیدهتر میکند، این است که اغلب، به دلیل غیر محسوس بودن بسیاری از دادهها و ستادهها، درک کردن روشی که خدمت در آن ایجاد و به مشتریان عرضه میشود، دشوار است. اکثر مردم برای تعریف تولید یا کشاورزی، مشکل چندانی ندارند، ولی برای تعریف خدمت دچار مشکل هستند [لاولاک، کریستوفر 2000،34]. در دنیای امروز، افراد در محیطی زندگی میکنند که بهطور روزافزون بهسوی اقتصاد مبتنی بر خدمات پیش میرود. دیگر خدمات بخش کوچکی از اقتصاد به شمار نمیرود، بلکه بهعنوان قلب ارزشآفرینی در اقتصاد مطرح است. دیگر خدمات به خدمات بانکی، پستی، بیمهای، بهداشتی و آموزش محدود نمیشود بلکه اغلب محصولاتی که خریداری میکنیم، عناصری از خدمت را نیز شامل میشوند. درواقع طیف وسیعی از کالاها برای داشتن مزیت رقابتی بر فعالیتهای مبتنی بر خدمت تکیهدارند. هماکنون خریدار یک خودرو یک بسته جامع از منافع خدمات و نه صرفاً یک خودرو را خریداری میکند. حتی کالاهایی نظیر تلویزیون و ماشین لباسشویی، معمولاً همراه خدماتی نظیر تحویل، تأمین مالی، بیمه و تعمیر همراه هستند [سیدجوادین و کیماسی، 1389،11]. امروزه مفهوم خدمت به مشتریان، شامل تعاریف جدیدی است؛ چراکه ارائه خدمات فقط به بخش کوچکی در ساختمان مرکزی شرکت اختصاص ندارد؛ بلکه کل سازمان از مدیران عالی تا کارکنان عادی، همگی در برآورده ساختن نیازهای مشتریان موجود و بالقوه نقشی بر عهدهدارند. حتی اگر فردی در موقعیتی نباشد که بهطور مستقیم از مشتری حمایت کند، میتواند از کارمندانی که به مشتریان خدمت میکنند، پشتیبانی کند. بر اساس این نگرش، خدمت به مشتریان، شامل کلیه اموری است که شرکت بهمنظور جلب رضایت مشتریان و کمک به آنها برای دریافت بیشترین ارزش از خدماتی که خریداری کردهاند، انجام میدهد. این تعریف جامع، همهچیز را دربر میگیرد. هر چیزی که اضافه بر خدمت هستهای، عرضه و موجب تفکیک آن از خدمات رقبا میشود، خدمت به مشتریان محسوب میشود [ونوس و صفائیان،1384،51]. 1-2-2 خدمت در بازار کالا و خدمات کالای محسوس محض؛ اغلب، آنچه عرضه میشود کالای محسوس است؛ نظیر صابون، خمیردندان یا نمک. در اینجا هیچ خدمتی همراه کالا نیست. الف) ناملموس بودن[2]؛ خدمات را نمیتوان بهوسیله هیچکدام از خواص فیزیکی ارزیابی کرد؛ به عبارتی، قبل از مصرف نمیتوان اینگونه خدمات را مستقیماً ارزیابی نمود. خریدار بالقوه، اغلب میتواند کالا را قبل از خرید ببیند، لمس کند، ببوید و بچشد. بهعلاوه بسیاری از ادعاهای تبلیغاتی مربوط به این ویژگیهای ملموس را میتوان قبل از خرید، بررسی و از صحتوسقم آن اطلاع پیدا کرد. در طرف دیگر، خدمات خالص، ویژگیهای ملموس ندارند؛ تا بدان وسیله، مشتریان، قبل از خرید، صحتوسقم تبلیغات را بررسی کنند [سید جوادین و کیماسی، 1389]. ب) تفکیکناپذیری[3]؛ بهطورمعمول، خدمات همزمان با تولید به مصرف میرسند؛ اما تولید و مصرف کالاهای ملموس، دو فعالیت مجزا از هم هستند؛ زیرا که این کالاها تولید و انبار میشوند، واسطههای زیادی آنها را توزیع میکنند و بالاخره پس از مدتی به مصرف میرسند. اگر خدمت توسط کسی ارائه شود، ارائهکننده هم بخشی از خدمت خواهد بود [کاتلر، 1996]. ج) تغییرپذیری[4]؛ کیفیت خدمات بسیار متغیر است. بدین معنا که کیفیت یک خدمت بستگی به شخص ارائهکننده و زمان و مکان و نحوه ارائه خدمت دارد. برای مثال، بعضی از هتلها ازنظر کیفیت خدماتی، دارای شهرت و اعتبار خوبی هستند و نیز در داخل یک هتل هم میتوان به دو کارمند مسئول ثبت اسامی میهمانان برخورد که یکی بشّاش و کارآمد است و دیگری عبوس و کندکار. حتی کیفیت ارائه خدمت توسط هر یک از کارکنان منفرد نیز میتواند در زمان تماس با میهمانان، بسته به حوصله فرد متفاوت باشد [کاتلر و آرمسترانگ،1996]. د) فناپذیری[5]؛ خدمات فناپذیرند؛ یعنی خدمات را نمیتوان برای فروش یا مصرف بعدی انبار کرد. پزشکان حق ویزیت خود را از بیمارانی که سروقت حاضر نشدهاند وصول میکنند؛ زیرا خدمت درمانی فقط سر وعده آماده ارائه بوده و پسازآن از بین رفته است. زمانی که تقاضا یکنواخت است، فناپذیری خدمات، مشکلی ایجاد نمیکند، اما مؤسسات خدماتی وقتی با مشکل مواجه میشوند که تقاضا برای خدمات ایشان دچار نوسان شود. مثلاً شرکتهای اتوبوسرانی شهری به دلیل مواجهشدن با ازدحام مسافر در ساعات بخصوصی از روز، به اتوبوسهای بیشتری نیاز پیدا میکنند. اگر تقاضای خدمات حملونقل شهری در طول روز یکنواخت بود، این شرکتها با این مشکل مواجه نمیشدند [کاتلر و آرمسترانگ، 1996]. ه) مالکیت؛ یکی دیگر از تفاوتهای کالا و خدمات، این واقعیت است که مشتریان فقط ارزش خدمات را کسب میکنند؛ بدون اینکه مالکیت دائمی چیزی را به دست آورند. ناتوانی برای به مالکیت درآوردن خدمت به ویژگیهای ناملموس بودن و فناپذیری مرتبط است. در خرید کالاها، خریداران عموماً مالکیت کالا را به دست میآورند و هر آنچه بخواهند با آن انجام میدهند، اما وقتی یک
[یکشنبه 1398-07-21] [ 04:04:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|