دانلود پایان نامه ارشد: اثر تاریخ کاشت و مالچ کاه و کلش بر رشد و عملکرد لوبیا محلی گیلان | ... | |
2-1 مبدأ و تاریخچه لوبیا………………………………………………………………. 6 2-2 اهمیت اقتصادی لوبیا……………………………………………………………… 6 2-3 سطح زیر کشت لوبیا در ایران و دنیا………………………………………………. 7 2-4 خصوصیات گیاه شناسی لوبیا……………………………………………………… 8 2-5 نیازهای اقلیمی لوبیا…………………………………………………………….. 12 2-6 تاریخ کاشت……………………………………………………………………. 12 2-6-1 اثر تاریخ کاشت بر رشد لوبیا…………………………………………………… 13 2-6-2 اثر تاریخ کاشت بر عملکرد غلاف لوبیا…………………………………………. 14 2-6-3 اثر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه لوبیا…………………………………………… 14 2-6-4 اثر تاریخ کاشت بر اجزاء عملکرد لوبیا…………………………………………. 16 2-6-5 اثر تاریخ کاشت بر عملکرد بیولوژیک لوبیا……………………………………… 17 2-7 مالچ……………………………………………………………………………. 17 2-7-1 ویژگی های مالچ……………………………………………………………….. 18 2-7-2 مالچ کاه و کلش………………………………………………………………… 18 2-7-3 فوائد مالچ کاه و کلش………………………………………………………….. 18 2-7-4 اثر مالچ کاه و کلش بر رشد گیاه………………………………………………… 20 2-7-5 اثر مالچ بر عملکرد دانه لوبیا……………………………………………………. 21 2-7-6 اثر مالچ در کنترل علف هرز……………………………………………………. 22 2-7-7 اثر مالچ بر رطوبت خاک……………………………………………………….. 23 فصل سوم مواد و روش ها ……………………………………………………………. 24 3-1 زمان و موقعیت جغرافیایی و اقلیمی محل اجرای طرح………………………. 25 3-2 خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک محل انجام آزمایش……………………. 26 3-3 مشخصات طرح آزمایشی……………………………………………………. 28 3-4 مراحل اجرای طرح آزمایشی…………………………………………………. 28 3-5 خصوصیات مورد بررسی…………………………………………………….. 28 3-5-1 تعداد غلاف سبز در هر بوته………………………………………………….. 28 3-5-2 تعداد دانه سبز در هر بوته…………………………………………………….. 29 3-5-3 تعداد دانه خشک در هر بوته………………………………………………….. 29 3-5-4 تعداد گل در مرحله R2………………………………………………………. 29 3-5-5 تعداد گره های ریشه در هر بوته………………………………………………. 29 3-5-6 تعیین درصد پوشش علف های هرز در هر کرت……………………………… 29 3-5-7 درصد رطوبت نسبی خاک……………………………………………………. 29 3-5-8 عملکرد غلاف خشک………………………………………………………… 30 3-5-9 عملکرد دانه خشک…………………………………………………………… 30 3-6-10 عملکرد بیولوژیک…………………………………………………………….. 30 3-5-11 شاخص برداشت……………………………………………………………….. 30 3-5-12 درجه باردهی………………………………………………………………….. 30 3-5-13 تعداد غلاف خشک در هر بوته………………………………………………… 30 3-5-14 وزن صد دانه…………………………………………………………………… 31 3-5-15 محتوای نسبی آب برگ………………………………………………………… 31 3-6 محاسبات آماری……………………………………………………………….. 31 فصل چهارم نتایج و بحث ………………………………………………………………. 32 4-1 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر تعداد غلاف سبز در هر بوته لوبیا…………………. 33 4-2 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر تعداد دانه سبز در هر بوته لوبیا…………………… 34 4-3 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر تعداد دانه خشک در هر بوته لوبیا………………… 35 4-4 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر تعداد گل در هر بوته لوبیا در مرحله R2…………. 36 4-5 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر تعداد گره ریشه لوبیا……………………………… 39 4-6 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر درصد پوشش علف هرز…………………………. 41 4-7 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر مقدار رطوبت نسبی خاک………………………… 43 4-9 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر عملکرد غلاف خشک لوبیا……………………….. 45 4-10 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر عملکرد دانه خشک لوبیا………………………….. 48 4-11 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر عملکرد بیولوژیک لوبیا……………………………. 51 4-12 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر شاخص برداشت لوبیا…………………………….. 53 4-13 اثر تاریخ کاشت و مالچ بر درجه باردهی لوبیا………………………………… 55 فصل پنجم نتیجه گیری کلی………………………………………………………….60 پیشنهادات………………………………………………………………………………………. 61 منابع مورد استفاده……………………………………………………………………………….. 62 چکیده انگلیسی………………………………………………………………………………….. 70 فهرست جداول جدول2-1 مراحل رشد رویشی لوبیا……………………………………………………. 11 جدول 2-2 مراحل رشد زایشی لوبیا…………………………………………………….. 11 جدول3-1 خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک زراعی محل اجرای آزمایش………….. 27 جدول 4-1 تجزیه واریانس صفات عملکرد و اجزای عملکرد گیاه لوبیا…………………. 38 جدول 4-2 تجزیه واریانس صفات عملکرد و اجزای عملکرد گیاه لوبیا…………………. 47 جدول 4-3 تجزیه واریانس صفات عملکرد و اجزای عملکرد گیاه لوبیا…………………. 57 جدول 4-4 تجزیه واریانس صفات عملکرد و اجزای عملکرد گیاه لوبیا…………………. 58 جدول 4-5 برش دهی اثر متقابل تاریخ کاشت × مالچ و خصوصیات مورد بررسی لوبیا………59 فهرست نمودارها نمودار 3-1 مقدار بارندگی طی فصل رشد لوبیا در محل انجام آزمایش…………………….. 25 نمودار 3-2 تغییرات دمای حداقل و حداکثر طی فصل رشد لوبیا در محل انجام آزمایش….. 25 نمودار 3-3 تغییرات ساعات آفتابی طی فصل رشد لوبیا در محل انجام آزمایش……………. 26 نمودار 4-1 اثر مالچ بر تعداد غلاف سبز تشکیل شده در هر بوته لوبیا……………………… 33 نمودار 4-2 اثر تاریخ کاشت بر تعداد دانه سبز تشکیل شده در هر بوته لوبیا……………….. 37 نمودار 4-3 اثر تاریخ کاشت بر تعداد دانه خشک تشکیل شده در هر بوته لوبیا…………….. 37 نمودار 4-4 اثر تاریخ کاشت بر تعداد گل تشکیل شده در هر بوته لوبیا…………………….. 37 نمودار 4-5 اثر تاریخ کاشت بر تعداد گره ریشه تشکیل شده در هربوته لوبیا……………….. 40 نمودار 4-6 اثر مالچ بر تعداد گره ریشه تشکیل شده در هر بوته لوبیا………………………………….40 نمودار 4-7 اثر متقابل تاریخ کاشت × مالچ بر تعداد گره ریشه تشکیل شده در هر بوته لوبیا.. 40 نمودار 4-8 اثر مالچ بر درصد پوشش علف هرز در لوبیا…………………………………… 42 نمودار 4-9 اثر متقابل تاریخ کاشت × مالچ بر درصد پوشش علف هرز در لوبیا……………. 42 نمودار 4-10 اثر تاریخ کاشت بر مقدار رطوبت نسبی خاک………………………………….. 44 نمودار 4-11 اثر مالچ بر مقدار رطوبت نسبی خاک………………………………………….. 44 نمودار 4-12 اثر تاریخ کاشت بر عملکرد غلاف خشک گیاه لوبیا……………………………. 46 نمودار 4-13 اثر مالچ بر عملکرد غلاف خشک گیاه لوبیا…………………………………….. 46 نمودار 4-14 اثر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه خشک گیاه لوبیا………………………………. 50 نمودار 4-15 اثر مالچ بر عملکرد دانه خشک گیاه لوبیا……………………………………….. 50 نمودار 4-16 اثر متقابل تاریخ کاشت × مالچ بر عملکرد دانه گیاه لوبیا……………………….. 50 نمودار 4-17 اثر تاریخ کاشت بر عملکرد بیولوژیک گیاه لوبیا………………………………… 52 نمودار 4-18 اثر متقابل تاریخ کاشت × مالچ بر عملکرد بیولوژیک گیاه لوبیا…………………. 52 نمودار 4-19 اثر تاریخ کاشت بر شاخص برداشت گیاه لوبیا…………………………………. 54 نمودار 4-20 اثر مالچ بر شاخص برداشت خشک گیاه لوبیا………………………………….. 54 نمودار 4-21 اثر تاریخ کاشت بر درجه باردهی گیاه لوبیا…………………………………….. 56 نمودار 4-22 اثر متقابل تاریخ کاشت × مالچ بر درجه باردهی گیاه لوبیا………………………. 56 چکیده به منظور تعیین تاریخ کاشت مناسب و بررسی اثر کاربرد مالچ بر رشد و عملکرد لوبیا آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1393 در مزرعه تحقیقاتی واقع در روستای حسن آباد کوچصفهان اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل تاریخ کاشت در سه سطح(3، 10 و 17 اردیبهشت) و دو سطح استفاده از مالچ کاه و کلش و عدم استفاده از مالچ کاه و کلش بود. خصوصیات مورد بررسی عبارت بودند از: تعداد غلاف سبز، تعداد دانه سبز، تعداد دانه خشک، تعداد غلاف خشک، تعداد گل، تعداد گره های ریشه، درصد پوشش علف های هرز، رطوبت نسبی خاک، عملکرد غلاف خشک، عملکرد دانه خشک، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، درجه باردهی، وزن صد دانه، محتوای نسبی آب برگ. نتایج تجزیه واریانس نشان داد، اثر تاریخ کاشت برای تمام صفات به جز تعداد غلاف سبز و درصد علف هرز معنی دار بود. اثر مالچ نیز برای همه صفات به غیر از تعداد دانه سبز، تعداد گل، عملکرد بیولوژیک و درجه باردهی معنی دار بود. اثر متقابل تاریخ کاشت × مالچ برای صفات تعداد دانه خشک، تعداد گره ریشه، تعداد برگ، درصد علف هرز، عملکرد دانه خشک، عملکرد بیولوژیک و درجه باردهی معنی دار بود. مقایسه میانگین صفات مورد بررسی نشان داد تاریخ کاشت اول اثر بیشتری نسبت به سایر تاریخ های کاشت داشت. استفاده از مالچ کاه و کلش به طور مؤثری صفات مورد ارزیابی را افزایش داد. براساس نتایج به دست آمده تاریخ کاشت اول و استفاده از مالچ اثر بیشتری بر رشد و عملکرد لوبیا در این منطقه داشت. مقدمه
[جمعه 1398-07-12] [ 12:46:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|