بررسی میزان دانلود پایان نامه:رشد فیتوپلانکتون Spirolina plantensis -وChaetoceros muelleri در پساب شهری و تاثیر آنها در غلظت ازت و فسفر | ... | |
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است) تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه : (ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است) فهرست مطالب چکیده…………………………………………………………………………………………………………………………………………………… سه فصل اول : مقدمه و کلیات………………………………………………………………………………….. 1 1-1. مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 2 1-2.هدف…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 4 1-3. طبقه بندی آلگها……………………………………………………………………………………………………………………… 6 1-3-1. سیانوباكتری ها یا جلبك های سبز – آبی…………………………………………………………………………. 6 1-3-2. كلروفیت ها-جلبك های سبز………………………………………………………………………………………………. 6 1-3-3.كریسوفیتا- دیاتومه ها……………………………………………………………………………………………………………. 7 1-3-4. كریسوفیتا-جلبك های قهوه ای-طلایی……………………………………………………………………………… 8 1-3-5.رودوفیتا- جلبك های قرمز……………………………………………………………………………………………………. 8 1-3-6.اوگلنوفیتا………………………………………………………………………………………………………………………………… 8 1-3-7. كریپتوفیتا……………………………………………………………………………………………………………………………… 9 1-3-8. پیروفیتا………………………………………………………………………………………………………………………………….. 9 1-4. علل تکثیر و پرورش آلگ ها……………………………………………………………………………………………………… 11 1-4-1.مصارف شیلاتی………………………………………………………………………………………………………………………. 11 1-4-2. مصارف انسانی……………………………………………………………………………………………………………………….. 13 1-4-3. مصارف کشاورزی………………………………………………………………………………………………………………….. 14 1-4-4.مصارف صنعتی………………………………………………………………………………………………………………………. 15 1-4-5. جهت تصفیه فاضلاب ها………………………………………………………………………………………………………. 15 1-4-6.در پژوهش های زیستی…………………………………………………………………………………………………………. 16 1-5.عوامل موثر در پرورش آلگ ها…………………………………………………………………………………………………… 16 1-5-1. نور………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 16 1-5-2. درجه حرارت…………………………………………………………………………………………………………………………. 16 1-5-3. شدت نور دهی………………………………………………………………………………………………………………………. 17 1-5-4.شوری………………………………………………………………………………………………………………………………………. 17 1-5-5.نیتروژن وفسفر……………………………………………………………………………………………………………………….. 17 فصل دوم:پیشینه تحقیق…………………………………………………………………………………… 19 عنوان صفحه 2-1.پیشینه تحقیق…………………………………………………………………………………………………………………………….. 20 فصل سوم : مواد وروشها…………………………………………………………………………………….. 22 3-1. مواد مورد نیاز…………………………………………………………………………………………………………………………….. 23 3-1-1.پساب شهری پس از ته نشینی اولیه……………………………………………………………………………………. 23 3-1-2.موادی که جهت تهیه محیط کشت(Guilard,1983)F/2 مورد استفاده قرارمیگیرند 23 3-1-2-1.محلول استوک مواد غذایی………………………………………………………………………………………………. 23 3-1-2-2. محلول سیلیکات………………………………………………………………………………………………………………. 23 3-1-2-3. محلول استوک ویتامین بیوتین………………………………………………………………………………………. 23 3-1-2-4. محلول استوک ویتامین …………………………………………………………………………………………. 23 3-1-2-5. محلول ویتامین………………………………………………………………………………………………………………… 23 3-1-2-6. محلول استوک فلزات کمیاب………………………………………………………………………………………….. 23 3-2. ابزار مورد نیاز……………………………………………………………………………………………………………………………… 24 3-3. روش کار……………………………………………………………………………………………………………………………………… 24 3-3-1. مرحله تهیه و آمادهسازی پساب شهری………………………………………………………………………………. 24 3-3-2. مرحله تهیه محیط کشت f/2 وکشت خالص فیتوپلانکتون …………………………………………… 24 3-3-2-1.آماده سازی اولیه……………………………………………………………………………………………………………….. 25 3-3-2-2.تهیه استوک اولیه……………………………………………………………………………………………………………… 25 3-3-2-3.تهیه آب با شوری مورد نظر……………………………………………………………………………………………… 25 3-3-2-4. کشتخالصفیتوپلانکتونSpirolina plantensis وChaetoceros muelleri.. 25 3-3-3.مرحله انجام آزمایش………………………………………………………………………………………………………………. 26 3-3-3-1.بررسی میزان رشدSpirolina plantensis و Chaetoceros muelleri درپساب شهری……………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 26 3-3-3-1-1.شرایط نگهداری تیمارها………………………………………………………………………………………………. 26 3-3-3-1-1. نمونه برداری……………………………………………………………………………………………………………….. 27 3-3-3-2. بررسی میزان تأثیر Spirolina plantensis و Chaetoceros muelleri در غلظت ازت و فسفر پساب……………………………………………………………………………………………………………………………….. 27 3-3-3-2-2.نمونه برداری…………………………………………………………………………………………………………………. 27 عنوان صفحه 3-4.تجزیه و تحلیل داده ها……………………………………………………………………………………………………………….. 28 3-5.کنترل کیفی وعملیات بهداشتی………………………………………………………………………………………………… 28 3-6. مدت زمان پژوهش…………………………………………………………………………………………………………………….. 28 3-7. نحوه اندازه گیری کلروفیلa……………………………………………………………………………………………………… 29 فصل چهارم : نتایج……………………………………………………………………………………………. 30 4-1.بررسی و مقایسه اثرات زمان (طول دوره پرورش) بر میزان رشد جلبک اسپیرولینا در هر یک از تیمارهای محیطی (تیمار های 1 الی 6 )……………………………………………………………………………….. 31 4-1- 1 .بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار ………………………………… 31 4-1- 2 . بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 2………………………….. 32 4-1- 3 . بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 3………………………….. 33 4-1- 4 . بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 4……………………………. 34 4-1- 5 . بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 5………………………….. 35 4-1- 6 . بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 6………………………….. 36 4-1- 7 . بررسی اثرات متقابل و همزمان دو تیمار انتخابی (نوع محیط کشت و زمان پرورش) بر روی شرایط رشد جلبک اسپیرولینا……………………………………………………………………………………………………. 37 4-2. بررسی و مقایسه اثرات زمان(طول دوره پرورش) بر میزان رشد جلبک کیتوسروس در هر یک از تیمارهای محیطی(تیمار های 1 الی 6 ) انتخاب شده…………………………………………………………… 38 4-2- 1. بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 1…………………………. 38 4-2- 2 . بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 2……………………….. 39 4-2- 3 . بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 3……………………….. 40 4-2- 4 . بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 4……………………….. 41 4-2- 5 . بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 5……………………….. 42 4-2- 6. بررسی اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 6…………………………… 44 4-2- 7 .برسی اثرات متقابل و همزمان دو تیمار انتخابی (نوع محیط کشت و زمان پرورش) بر روی شرایط رشد جلبک کیتوسروس…………………………………………………………………………….47
4-3. بررسی و مقایسه غلظت کلروفیل a و ارتباط آن با تراکم دو گونه جلبک اسپیرولینا و کیتوسروس در هر یک از تیمارهای محیط کشت جلبکی(1 الی6)……………………………………………………………………………………………. 47 عنوان صفحه 4-4. بررسی و مقایسه نقش جلبک اسپیرو لینا و کیتوسروس در کاهش نیترات و فسفات موجود در پساب ها…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 49 4-4-1. بررسی اثرات میزان تراکم اسپیرولینا جهت کاهش غلظت نیترات موجود در پساب……. 49 4-4-2.بررسی اثرات میزان تراکم اسپیرولینا جهت کاهش غلظت فسفات موجود در پساب…….. 50 4-4-3. بررسی اثرات میزان تراکم کیتوسروس جهت کاهش غلظت نیترات موجود در پساب… 51 4-4-4. بررسی اثرات میزان تراکم کیتوسیروس جهت کاهش غلظت فسفات موجود در پساب.. 52 4-4- 5. بررسی اثرات متقابل نوع جلبک و میزان تراکم بر کاهش غلظت نیترات و فسفات………. 53 فصل پنجم: بحث و نتیجهگیری………………………………………………………………………….. 55 5-1.بحث……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 56 5-2.نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………………………………………. 63 فهرست منابع فارسی…………………………………………………………………………………………………………………………… 65 عنوان صفحه جدول 4-1: نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 1………………………………………………………………………………………………………………………… 32 جدول4-2 : نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 2………………………………………………………………………………………………………………………….. 33 جدول 4-3 : نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 3………………………………………………………………………………………………………………………….. 34 جدول 4-4 : نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 4………………………………………………………………………………………………………………………….. 35 جدول4-5 : نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 5………………………………………………………………………………………………………………………….. 36 جدول 4-6 : نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 6………………………………………………………………………………………………………………………….. 37 جدول 4-7 : نتایج آنالیز واریانس دو طرفه جهت بررسی اثر متقابل دو نوع تیمار (محیط پرورش و مدت زمان پرورش) بر روی رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 6………………………………………………………. 38 جدول4-8 : نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 1……………………………………………………………………………………………………………………….. 39 جدول 4-9 : نتایج آنالیزواریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 2………………………………………………………………………………………………………………………. 40 جدول4-10: نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 3……………………………………………………………………………………………………………………….. 41 جدول4-11: نتایج آنالیزواریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار4…………………………………………………………………………………………………………………………. 42 جدول4-12: نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 5……………………………………………………………………………………………………………………….. 43 جدول4-13: نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت بررسی و مقایسه اثرات زمان بر تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار6…………………………………………………………………………………………………………………………. 44 جدول 4-14 : نتایج آنالز واریانس دوطرفه جهت بررسی اثرات متقابل دو نوع تیمار(محیط پرورش و مدت زمان پرورش) بر روی میزان رشد جلب کیتوسروس……………………………………………………………….. 46 فهرست جداول عنوان صفحه جدول 4-15: نتایج آزمون t جهت مقایسه تراکم دو گونه جلبک در هر یک از تیمارهای محیط کشت در طی دورههای مختلف پرورش…………………………………………………………………………………………………………. 46 جدول 4-16 : نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت مقایسه غلظت کلروفیل a مابین تیمار های مختلف کشت جلبک اسپیرولینا………………………………………………………………………………………………………………………. 48 جدول4-17: نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت مقایسه غلظت کلروفیل a مابین تیمار های مختلف کشت جلبک کیتوسروس……………………………………………………………………………………………………………………. 48 جدول 4-18: نتایج آزمون همبستگی پیرسون جهت مطالعه ارتباط بین کلروفیل a و تراکم جلبک های مورد بررسی………………………………………………………………………………………………………………………………….. 48 جدول4-19: نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت مقایسه میزان غلظت نیترات مربوط به تیمارهای حاوی ترا کم های مختلف اسپیرولینا…………………………………………………………………………………………………. 49 جدول4-20 : نتایج آزمون کروسکال والیس(Kruskal-Wallis Test)جهت مقایسه میزان غلظت فسفات تیمار های مختلف حاوی ترا کم های مختلف اسپیرولینا…………………………………………………… 50 جدول214-21: نتایج آزمون کروسکال والیس(Kruskal-Wallis Test)جهت مقایسه میزان غلظت نیترات تیمارهای مختلف حاوی ترا کم های مختلف کیتوسروس………………………………………………….. 51 جدول4-22 : نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت مقایسه میزان غلظت فسفات مربوط به تیمارهای حاوی ترا کمهای مختلف کیتوسروس………………………………………………………………………………………………… 52 جدول 4-23 : نتایج آنالیز واریانس دو طرفه جهت مطالعه اثرات متقابل دو تیمار(نوع جلبک و محیط کشت انتخاب شده) بر میزان جذب نیترات………………………………………………………………………………………. 53 جدول 4-24 : نتایج آنالیز واریانس دو طرفه جهت مطالعه اثرات متقابل دو تیمار(نوع جلبک و محیط کشت انتخاب شده) بر میزان جذب فسفات………………………………………………………………………………………. 55 فهرست نمودارها عنوان صفحه نمودار4-1 :تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 1…………………………………………. 31 نمودار4-2 :تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 1…………………………………………. 32 نمودار4-3 :تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 3 ……………………………………… 33 نمودار4-4 : تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 4……………………………………….. 34 نمودار4-5: تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 5…………………………………………. 35 نمودار4-6 : تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک اسپیرولینا در تیمار 6……………………………………….. 36 نمودار 4-7 : روند تغییرات تراکم جلبک اسپیرولینا در انواع محیط های کشت انتخابی در زمانهای مختلف پرورشی………………………………………………………………………………………………………………. 37 نمودار4-8 : تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 1……………………………………. 39 نمودار 4-9: تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار کیتوسروس در تیمار 2…. 40 نمودار4-10 : تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار کیتوسروس در تیمار3.. 41 نمودار4-11 :تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار کیتوسروس در تیمار4…. 42 نمودار4-12: تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار 5 ………………………………….. 43 نمودار4-13: تغییرات زمانی تراکم و رشد جلبک کیتوسروس در تیمار کیتوسروس در تیمار6.. 44 نمودار 4-14: روند تغییرات تراکم جلبک کیتوسروس در انواع محیطهای کشت انتخابی در زمانهای مختلف پرورشی 45 نمودار 4-15 : تغییرات غلظت کلروفیل a در تیمار های مختلف محیط پرورش………………………….. 47 نمودار4-16 : تغییرات غلظت نیترات در تیمار های حاوی ترا کم های مختلف جلبک اسپیرولینا 49 نمودار4-17: تغییرات غلظت فسفات در تیمار های حاوی ترا کم های مختلف جلبک اسپیرولینا 50 نمودار4-18: تغییرات غلظت نیترات در تیمار های حاوی ترا کم های مختلف جلبک کیتوسروس 51 نمودار4-19 : تغییرات غلظت فسفات در تیمار های حاوی ترا کم های مختلف جلبک کیتوسروس52 نمودار 4-20: مقایسهمیزانجذب نیتراتوفسفات توسط دوگونه جلبک درهریک از تیمارهای مورد مطالعه 53 نمودار4-21: مقایسه میزان غلظت نیترات و فسفات جذب شده توسط دوگونه جلبک اسپیرولینا و کیتوسیروس چکیده : کلید واژه ها: پساب شهری ، جلبک ، اسپیرولینا ، کیتوسروس و کلروفیل فصل اول فیتوپلانکتونها به عنوان اولین حلقه زنحیره غذایی در اکوسیستم های آبی قادر به فتوسنتز بوده و در واقع اولین تولید کنندگان در منابع آبی می باشندوانرژی نورانی از خورشید و مواد معدنی از آب گرفته و آن را در دسترس زنجیره بعدی می گذارند.علاوه بر این نقش مهم، آنها تصفیه کنندگان بیولوژیکی منابع آبی بوده و pHمحیط را تعدیل می نمایند. آمار ماهیگیری که از طریق سازمان جهانی خواروبار(F.A.O) منتشر شده است نشان می دهد که مجموع محصولات موجودات آبزی از سال 1948 میلادی تا سال 1970 از 20 میلیون تن در سال به طور مداوم رو به افزایش بوده تا اینکه در سال 1970 میلادی به 70 میلیون تن در سال رسیده است.لیکن از سال 1970 حداقل تا سال 1977 میلادی تقریبا ثابت مانده است. از آن جایی که این مجموعه را غالبا ماهی تشکیل می دهند،این آمار چنین پیشنهاد می نماید که ماهیگیری در دریا ودر سطح جهانی تقریبا به مرزی رسیده است که عدم افزایش و تامین محصولات اولیه در زنجیره غذایی ماهی ها یعنی آلگ ها اجازه افزایش بیشتر از آن را نمی دهد. بسیاری پذیرفته اند که ماهی ها خود شکارچیان اولیه یا ثانویه محسوب می شوند.بنابرین ازدیاد آنها به چرخه غذایی ارتباط دارد که بایستی از طریق افزایش منابع اولیه (به طور عمده فیتوپلانکتونها وآلگ ها ) آن را افزایش داد. لذا اهمیت گروهی ازآلگ ها یعنی فیتوپلانکتونها و نقش آنها در زنجیره غذایی آبزیان و در نهایت محصولات دریایی و غذای انسان ها به خوبی مشخص میشود. به طوری که تخمین زده شده تنها فیتوپلانکتونها مسئول 75% کل محصول دهی اولیه دریاها می باشد(دیار کیان مهر،1384). فیتوپلانکتونها بدلیل دارا بودن ماکروالمنت ها و میکروالمنت های لازم ،در بسیاری از واکنش های آنزیمی نقش کوفاکتور را اعمال می کنند(1978،Sorina).بسیاری ازآنها
[پنجشنبه 1398-07-11] [ 11:57:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|